HÅNDPILLEDE NORDLANDSREKER

Våre håndpillede reker i lake selges i tre størrelser:

300 g boksD-pack à 12 bokser
500 g boksD-pack à 6 bokser
1,5 kg spannD-pack à 4 spann

NORDLANDSREKER
PILLET MED KJÆRLIGHET

Straks rekene hales opp fra det kjølige havet utenfor Helgeland, blir de kokt og lagt på is. Når dagens økt er ferdig, setter reketråleren kursen direkte til avtalt sted for å levere rekene til Nord-Reker.

I løpet av få timer blir de pillet av erfarne hender og pakket forsiktig på boks.

Nord-Reker har utviklet en lake som bevarer både smak og utseende. Vi bruker naturlig sitronsyre i stedet for eddik, noe som er avgjørende for smaken på våre reker.

Nordlandsreker ser ut som om de kommer rett fra reketråleren. De har en fast og fin konsistens, synlige røde striper, en frisk sjøduft og en lett syrlig og søtlig smak med fin struktur. Håndpillede Nordlandsreker er på sitt aller beste i over tolv uker.

FERSKE NORDLANDSREKER MED SKALL

Våre ferske reker selges i fire størrelser: 

15 kg kasse
10 kg kasse
7 kg bøtte
1,3 kg spannD-pack á 4 spann

NORDLANDSREKER SKAPER STEMING

Det finnes knapt en nordmann som ikke har kjære minner om en rekefest.

Vi husker hyggen rundt bordet hjemme, på bryggekanten eller i strandkanten under kveldsolen. Der vi forsynte oss fra en stor skål, pillet rekene og forsiktig la dem i en diger haug på et stykke fersk loff. Kanskje fikk vi ekstra reker på tallerkenen av noen som pillet raskere. Smaken og konsistensen av ferske reker er uforglemmelig – men det er spesielt stemningen de fleste av oss husker.

Det er to forutsetninger for en vellykket rekefest: Godt selskap og ferske reker. Ferske Nordlandsreker får du i ulike mengder – ferskpakket og klar til å pilles til fest!

LEVENDE KAMSKJELL

Våre levende kamskjell selges i tre størrelser:

 

5 kg kasseKamskjell Gigant, minst 13cm og 4-500 gr
5 kg kasseKamskjell Superior, minst 12-13cm og 290-340 gr
10 kg kasseKamskjell Små, 11-12cm

 

 

 

VERDENS BESTE KAMSKJELL?

Kokker og stadig flere nordmenn betrakter store kamskjell (Pecten maximus) som havets juvel – en pryd for øyet og en kulinarisk nytelse for ganen.

Våre kamskjell er blant de største på markedet. Hvert skjell vi selger, høstes for hånd fra havets bunn langs Helgelandskysten av dykkere. I de kjølige rene farvannene like under polarsirkelen vokser kamskjellene langsomt – derfor er de fastere i kjøttet enn kamskjell du får kjøpt fra andre leverandører. Og dykkerne våre velger kun de største skjellene.

Kamskjell fra Nord-Reker selges som ferskvare. De smaker ypperlig servert rå med presset sitron og salt. Sjømatkokker serverer dem gjerne med syrlig tilbehør. Lag din egen vri – kun fantasien setter grenser.

Insister på ferske kamskjell! Frosne skjell er simpelthen ikke det samme.